Coaching

een-op-een Coaching

In een tandartspraktijk werk je samen met verschillende disciplines. Vaak doe je het werk met elkaar zonder de hele dag bewust te zijn van de taken die iedereen heeft. Wanneer je de werkzaamheden onder de loep zal nemen zou je merken dat toch iedereen een bepaalde rol vervuld in de praktijk. We zijn allemaal onderdeel van allerlei systemen. Denk aan je familie, vriendenkring, collega’s, voetbalteam etc. In die verschillende systemen heb je verschillende rollen. Zo ben je in het ene systeem misschien kind (je gezin van herkomst), en in het andere systeem ouder (je eigen gezin). Op je werk heb je vaak ook een rol.  Soms is dat een rol waar je niet bewust voor hebt gekozen, je neemt het maar zoals het is. 

We hebben allemaal wel eens werkzaamheden waar we geen zin in hebben. We komen in situaties die erg uitdagend voor je kunnen zijn.

Ben je de goedzak en verwacht iedereen van jou dat jij dat klusje wel afmaakt? Merk je dat je op je werk steeds last hebt van bepaalde collega's, of beland je in discussies waar je eigenlijk helemaal geen onderdeel van wil uitmaken? Doe je dagelijks als laatste de deur dicht terwijl je al eerder naar huis had willen gaan? Wanneer je werk een opgave wordt doordat de rol die jij jezelf oplegt tijdens je werk teveel aandacht vraagt waardoor je het gevoel hebt jezelf niet te kunnen zijn, is het raadzaam om contact op te nemen met een coach. Ook wanneer je merkt dat de dagen je veel meer energie kosten dan nodig kan een coach met je onderzoeken waarom je zoveel energie verliest tijdens je werk. 

 

Ontwerp zonder titel (6)

Pas wanneer je last hebt en daardoor spanning ervaart kan het weleens nuttig zijn om je patronen onder de loep te nemen. Voor mij is ieder mens uniek. Daar zitten voor ook meteen de mogelijkheden.

Wanneer jij in je leven op de juiste plek staat zul je energiek zijn en vol zelfvertrouwen. Je laat je minder afleiden wat anderen van je vinden en neemt vol overtuiging je eigen beslissingen. 

Wanneer je inzicht krijgt in jouw patronen, krijg je meer inzicht waarom jij de dingen doet die je doet. Hoe neem je waar? Welke interne dialogen voer je? Welke waarden zijn belangrijk?  Misschien leef je vanuit waarden die jij vanuit je opvoeding hebt aangeleerd, maar die nu helemaal niet meer functioneel voor je zijn. Wie wil je zijn? 

Door meer bewustwording, krijg jij de controle terug over jouw leven en zul je meer plezier ervaren. Op je werk, maar ook daarbuiten. 

Investering: 100 euro per uur.

Coaching is maatwerk. Ieder vraagstuk vraagt om een andere aanpak. Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij je coach. Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar leren kennen. Als er van beide kanten een goed gevoel is kunnen we het behandeltraject starten. Tijdens het eerste gesprek wordt duidelijk wat je wil veranderen in je leven, dat wordt het doel. 

Ben jij er klaar voor? Ik loop graag een stukje met je mee op je levenspad. Dit doen we buiten in de natuur, via teams of bij mij in de praktijk. De keuze is aan jou! 

 

Een oriënterend gesprek is gratis.

Voor de coachsessies vragen wij een investering van 100 euro per uur.

WAT KAN EEN COACH VOOR JE BETEKENEN?

Coaching is toekomstgericht. Door het stellen van de juiste vragen wordt duidelijk welk gedrag en/of welke skills jij in de toekomst wil ontwikkelen om jouw doel sneller te bereiken. 

Door een coaching traject krijg je inzicht in de dingen die werkelijk belangrijk voor je zijn.  Je krijgt inzicht in wat jou echt gelukkig maakt. Een goede coach zal  je inspireren en motiveren om het beste uit jezelf te halen. Dit verhoogt je zelfredzaamheid waardoor het gemakkelijker wordt om je gestelde doelen te halen. Zo krijgt jij snel weer plezier in je werk, maar ook daarbuiten. 

 

 

HeidiPeeters-pixieset-byLauraEmma-25-scaled-e1648708883927-300x300
3B0C15F6-D796-4B97-ADF7-0CD225958A59-300x200
NOBCO-22-Logo-s-NOBCO-22-Aff-EMCC-groot
https://metjemondvoltanden.nl/wp-content/uploads/2023/09/cropped-mondje.png